Voor wie?

Het Verbeelden biedt begeleiding bij een breed scala aan problematieken. Eigenlijk is het belangrijkste criterium dat jij worstelt met een probleem dat jou in je dagelijks leven belemmert. Ik werk voor een belangrijk deel transdiagnostisch. Dat betekent dat de diagnose, of het label, van je problemen voor mij niet zo belangrijk is. Waar het om gaat is dat waar jij last van hebt, en de manier waarop dat jou beinvloedt. Een diagnose kan soms handig zijn, omdat het inzicht kan geven in de samenhang van symptomen. Een diagnose is echter nooit de oplossing voor het probleem.

Twee mensen met dezelfde diagnose kunnen op heel verschillende manieren hinder ervaren van de klachten die met deze diagnose samenhangen. Dit maakt dat ik minder geinteresseerd ben in een label, maar wel in jou als persoon.

Natuurlijk is het zo dat sommige problemen om een probleem-specifieke aanpak vragen. Als dat het geval is kijk ik met jou of ik die aanpak inderdaad kan bieden, of dat je beter ergens anders naar toe kan.

Therapievormen die ik kan bieden zijn onder andere: Cognitieve gedragstherapie, ACT, Mindfulness, Method of Levels, Voice Dialogue, Internal Familie Systems en EMDR. Daarnaast maak ik gebruik van creatieve opdrachten.